Zen Shiatsu Therapie
hoe werkt shiatsu therapie

In ons lichaam stroomt onze levensenergie (de Ki) door energiebanen. Als de vrije stroom van onze energie verstoord is, als er spanningen, stagnaties, ophopingen en lege plekken zonder energie in ons lichaam zijn, voelen wij ons niet lekker.

Symptomatische klachten zoals RUG-, NEK- en SCHOUDERKLACHTEN, HOOFDPIJN, SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN, een ZWAKKE WEERSTAND, LUSTELOOSHEID, SLAAP- en CONCENTRATIESTOORNISSEN, zijn veelal het gevolg van psychische en fysieke stress en de daarmee verbonden disbalans in ons lichaam. Bekende voorbeelden van fysieke stress hebben met beroepsmatige eenzijdige houdingen en bewegingen te maken. Psychische stress kan bijvoorbeeld voortkomen uit prestatiedruk, verdrongen verlangens en behoeften of het gevoel, gevangen te zitten in een problematische situatie.

shiatsu massage Shiatsumassage
werkt met gerichte hand- en duimdruk op energiebanen (de 'meridianen') en energiepunten. Deze banen lopen van top tot teen, van de voeten via bekken en buik naar de borst, van de borst naar de handen, van de handen naar het hoofd, van het hoofd langs de zijkanten en over de hele rug langs de werfelkolom door naar de voeten in een al maar door cirkelende beweging.

Shiatsu is een ontmoeting en in contact zijn met de Ki: de energie waar alles uit voortkomt en die alles beïnvloedt, wordt in het Japans Ki genoemd. Ook door ons lichaam stroomt Ki. Het is onze levensenergie. Shiatsu werkt direct op de Ki die letterlijk door onze energiebanen stroomt. Je wordt uitgenodigd te ontspannen en te ervaren.

Waar het vastzit mag het loskomen, gewrichten worden door draaiende beweging geopend en 'gesmeerd', er komen strekkingen te pas. De bedoeling is het energetische evenwicht te bevorderen en daarmee ook klachten te verhelpen of te versoepelen.

Afhankelijk van de persoonlijke constitutie en van wat iemand nodig heeft, werk ik rustig en subtiel en/of krachtig en dynamisch. Afhankelijk van de zwaarte van een klacht gaat het om een korter of langer behandelingsproces. Ik nodig mijn cliënten uit om actief bij het proces betrokken te raken. Er is ruimte om ervaringen over de behandeling te delen. Leef- , eet- en bewegings-patronen kunnen besproken worden en ik kan specifieke meridiaan-strekkingen adviseren, die de behandeling ondersteunen. Alles bij elkaar word je uitgenodigd om zachtheid en begrip voor jezelf te ontwikkelen.

Shiatsu kan je lichaam en geest weer in balans brengen. Het laat je thuis komen in je lichaam.